Naujienos

2021 M. ŠIRDIES NEPAKANKAMUMO DIENOS MINĖJIMAS

2021 M. ŠIRDIES NEPAKANKAMUMO DIENOS MINĖJIMAS

Gegužes 27 d. 20 valanda Vilniaus miesto savivaldybė raudona – širdies spalva – apšvies vienus gražiausių miesto tiltų – Karaliaus Mindaugo, Žaliajį ir Baltajį. Kaunas iškilminga raudona nuspalvins miesto Rotušę. Ši akcija simbolizuos visų širdies ligomis sergančiujų pacientų viltį į ateitį ir visavertį gyvenimą.

Gegužės 28 d. nuo 11 iki 15 valandos Vilniuje, prieš LR Vyriausybės rūmus – Vinco Kudirkos aikštėje, veiks atvira Kardiologijos klinika ir informacinis centras, kurioje visi norintys galės pasitikrinti sveikatą ir pasikonsultuoti dėl širdies nepakankamumo. Renginio metu vaistininkai matuos kraujospūdį ir dalyviams dalins sveikatos dovanas.

PROGRAMA

Kudirkos aikštėje prieš Vyriausybės rūmus, Vilniečiai ir miesto svečiai gali pasikonsultuoti su patyrusiais gydytojais kardiologais – širdies nepakankamumo specialistais, pasidaryti nemokamus tyrimus: sužinoti savo kraujospūdį, širdies susitraukimo dažnį, gliukozės ir cholesterolio koncentraciją kraujyje, atlikti kūno sudėties ir kraujagyslių standumo tyrimą, bei 6 minučių ėjimo testą.

Renginio vietoje bus palapinės TV ekranas, kuriame nuolat suksis aktualūs video siužetai pagrindinėmis temomis.

Plačiajai visuomenei bus paaiškinta, kokia tai liga – širdies nepakankamumas, kaip atpažinti jos simpto- mus ir laiku kreiptis pagalbos.

Renginio organizatorius

Lietuvos Širdies nepakankamumu sergančiųjų asociacija

 

Pagrindinė 2021 žinia:

Iki šiol COVID-19 pareikalavo daugiau nei 2,5 milijono gyvybių visame pasaulyje

Širdies ligos yra daugiau nei 17 milijonų mirčių priežastis kiekvienais metais. visame pasaulyje.